|
Onderzoeken en voorbereiding
SHO verzorgt niet alleen bloedafname maar ook verschillende onderzoeken zoals hartfilmpjes en fundusfoto’s. Informatie over alle onderzoeken en de daarbij behorende voorbereiding vindt u op deze pagina onder het kopje Onderzoeken.
Er is altijd een SHO locatie dicht bij u in de buurt en als het nodig is komen wij bij u thuis.
Afspraak maken
Voor bloedafname kunt u online een afspraak maken. Als u daarbij uw e-mailadres invult, ontvangt u een bevestiging via e-mail. Op een aantal locaties is kunt u ook terecht
zonder afspraak. U ziet dat in de afsprakenagenda vermeld als 'Vrije inloop'.
Alleen voor een glucosetolerantietest, wanneer een kind jonger dan 4 jaar geprikt moet worden of wanneer u apparatuur wilt inleveren, moet u de afspraak telefonisch maken via nummer 088 999 7777.
Wanneer een afspraak maken online niet lukt, kunt u eveneens bellen met 088 999 7777.
Wilt u een afspraak maken voor een functieonderzoek? Dan kunt u contact opnemen met 088 999 7799.
Een overzicht van al onze locaties kunt u hier bekijken. Om online een afspraak te maken, klik hier
Kosten van onderzoek
SHO declareert de kosten van onderzoeken die zijn aangevraagd door uw huisarts of verloskundige bij uw zorgverzekeraar. Deze kosten vallen onder het eigen risico van uw zorgverzekering.
Aanvragen die zijn gedaan door artsen uit ziekenhuizen kan SHO alleen uitvoeren als hierover afspraken gemaakt zijn tussen het ziekenhuis en SHO. Helaas zijn deze afspraken er op dit moment niet voor de ziekenhuizen CWZ (Nijmegen), Rijnstate (Arnhem), Slingeland (Doetinchem) en ZGT (Almelo, Hengelo). Wij kunnen u met onderzoeken van een van deze ziekenhuizen niet helpen.
>> Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
>> Uw afspraak
>> Hoe verloopt het onderzoek?
>> Een heel klein risico
>> Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
>> Wat neem ik mee naar het onderzoek?
>> Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
>> Wat zijn de kosten?
>> Heeft u nog vragen?
Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
De (huis)arts heeft u doorgestuurd voor en inspannings-ECG om te kijken hoe de hartspier reageert als u zich extra moet inspannen. Deze inspanning is nodig, omdat veel hartziekten alleen bij extra belasting van het hart op het ECG zichtbaar worden.
Uw afspraak
U kunt uw afspraak plannen via ons afsprakenbureau: 088-999 7799.
Hoe verloopt het onderzoek?
In de kamer waar de inspanningstest plaatsvindt staat een hometrainer, en een computer waarop de resultaten worden verwerkt.
Uw bovenlichaam wordt ontbloot, zodat er elektroden op de huid bevestigd kunnen worden. Elektroden kunnen de elektrische prikkel door het hart volgen. Om uw arm wordt een manchet bevestigd voor de bloeddrukmeting.
Op het stuur van de hometrainer bevindt zich een teller die het aantal toeren per minuut aangeeft. Het is de bedoeling om de wijzer op de teller zoveel mogelijk stabiel te houden op dezelfde plek, dus op hetzelfde aantal toeren.
Intussen wordt de weerstand op de trappers langzaam opgevoerd, waardoor het steeds moeilijker wordt de wijzer op z’n plaats te houden. Terwijl u steeds harder moet trappen, moet u aangeven of u klachten krijgt, zoals pijn op de borst. De inspanningstest gaat door totdat u zelf aangeeft dat u niet meer kunt of totdat de maximale belasting is bereikt.
Afhankelijk van uw leeftijd, gewicht en conditie fietst u ongeveer 15 minuten op de hometrainer.
Een heel klein risico
Het inspanningsonderzoek brengt een klein risico met zich mee. De hartspier wordt meer dan normaal belast, waardoor zich heel soms complicaties voordoen. Het risico op een hartinfarct tijdens de inspanningstest is erg klein. Iets groter is het risico op een hartritmestoornis, maar in beide gevallen gaat het om een heel klein risico. Mocht er toch iets gebeuren, dan is alle medische zorg voorhanden. Overigens wordt een inspanningsonderzoek alleen aangevraagd als de (huis)arts denkt dat het veilig kan. Tijdens de test is een arts aanwezig.
Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
Het onderzoek vraagt geen speciale voorbereidingen. Wij adviseren u voor het onderzoek géén bodylotion of crème op de huid aan te brengen, anders plakken de elektroden niet. Bij haargroei op de borstkas zullen wij overtollige beharing wegscheren. Na het onderzoek is er gelegenheid om te douchen.
Wat neem ik mee naar het onderzoek?
Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
De resultaten van het onderzoek worden binnen vijf werkdagen aan uw (huis)arts verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.
Wat zijn de kosten?
De kosten voor dit onderzoek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico indien u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Als u vragen hierover heeft, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u bij ons kostenoverzicht.
Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor patiënten. Staat uw vraag er niet tussen , dan kunt u ons mailen via het contactformulier. U kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via 088-999 7777.
De I-ECG valt niet onder accreditatie voor ISO 15189:2012 M037.
>> Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
>> Inleveren: afspraak nodig
>> Hoe verloopt de afname?
>> Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
>> Wat neem ik mee bij het inleveren?
>> Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
>> Wat zijn de kosten?
>> Heeft u nog vragen?
Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
Op verzoek van uw (huis)arts wordt urine onderzocht om na te gaan of u een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) heeft zoals chlamydia, gonorroe of trichomoniasis. U verzamelt hiervoor een klein beetje urine in een steriel urinepotje die u van uw (huis)arts heeft gekregen of op een SHO locatie heeft opgehaald.
Inleveren: afspraak nodig
Bij voorkeur levert u de urine zo snel mogelijk in op een locatie van SHO bij u in de buurt. U kunt de bijgeleverde envelop met het aanvraagformulier ook opsturen per post.
Doe dit op de dag van verzamelen en niet in het weekend.
In alle regio’s moet u voor het inleveren van het materiaal een afspraak maken. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak: klik hier. Lukt dit niet of wilt u een afspraak maken voor een ander onderzoek, bel dan met 088 – 999 7777.
Klik hier voor het overzicht met de adressen van onze locaties. U kunt ook zien waar u een afspraak moet maken of waar u zonder afspraak tijdens openingstijden terecht kunt.
Hoe verloopt de afname?
Haal alle materialen uit de envelop en lees de instructie. Was voor aanvang uw handen. Volg de aanwijzingen in de instructiefolder voor het opvangen van de urine en het afvullen van het buisje. Let op! Het buisje bevat een vloeistof! Wanneer vloeistof uit het buisje is gespat, kunt u de test niet meer gebruiken. U kunt een nieuw afnamesetje bij uw (huis)arts vragen. Voorkom dat u met de vloeistof in contact komt.
Was na het verzamelen van materiaal weer uw handen. Vervolgens plakt u de stickers volgens de instructie op het buisje en het aanvraagformulier. Daarna stopt u het buisje volgens de instructie in de safetybag. De safetybag gaat met het aanvraagformulier in de envelop.
Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u uw eerste beetje ochtendurine verzamelt. Wanneer dit niet lukt, is het belangrijk dat de urine minimaal gedurende twee uren in de blaas heeft gezeten.
Leest u de instructiefolder voor het afnemen goed door.
Zorg ervoor dat uw naam, adres, geboortedatum en afnamedatum op het aanvraagformulier staan.
Wat neem ik mee bij het inleveren?
Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
De resultaten van het onderzoek worden binnen drie tot vijf werkdagen aan uw (huis)arts verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.
Wat zijn de kosten?
De kosten voor dit onderzoek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u bij ons kostenoverzicht.
Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor patiënten. Mocht uw vraag hier niet bij staan, dan kunt u ons mailen door gebruik te maken van het contactformulier. U kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via 088-999 7777.
Terug naar boven
>> Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
>> Inleveren: afspraak nodig
>> Hoe verloopt de afname?
>> Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
>> Wat neem ik mee bij het inleveren?
>> Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
>> Wat zijn de kosten?
>> Heeft u nog vragen?
Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
Op verzoek van uw (huis)arts wordt een vaginale uitstrijkje onderzocht om vast te stellen of u een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) heeft zoals chlamydia, gonorroe of trichomoniasis. U verzamelt hiervoor wat materiaal uit uw vagina met een wattenstokje.
Inleveren: afspraak nodig
Bij voorkeur levert u het vaginale uitstrijkje zo spoedig mogelijk in op een locatie van SHO bij u in de buurt.
In alle regio’s moet u een afspraak maken. U maakt eenvoudig zelf online een afspraak: klik hier.
Lukt dit niet of wilt u een afspraak maken voor een ander onderzoek, bel dan met 088 – 999 7777.
Klik hier voor het overzicht met de adressen van onze locaties. U kunt ook zien waar u een afspraak moet maken of waar u zonder afspraak tijdens openingstijden terecht kunt.
Hoe verloopt de afname?
Haal alle materialen uit de envelop en lees de instructie. Was voor aanvang uw handen. Volg de aanwijzingen in de instructiefolder voor het afnemen van materiaal uit uw vagina. Let op! Het buisje bevat een vloeistof! Wanneer vloeistof uit het buisje is gespat, kunt u de test niet meer gebruiken. U kunt een nieuw afnamesetje bij uw (huis)arts vragen. Voorkom dat u met de vloeistof in contact komt.
Was na het afnemen van materiaal weer uw handen. Vervolgens plakt u de stickers volgens de instructie op het buisje en het aanvraagformulier. Daarna stopt u het buisje volgens de instructie in de safetybag. De safetybag gaat met het aanvraagformulier in de envelop.
Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
Leest u de instructiefolder voor het afnemen goed door.
Zorg ervoor dat uw naam, adres, geboortedatum en afnamedatum op het aanvraagformulier staan.
Wat neem ik mee bij het inleveren?
Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
De resultaten van het onderzoek worden binnen drie tot vijf werkdagen aan uw (huis)arts verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.
Wat zijn de kosten?
De kosten voor dit onderzoek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u bij ons kostenoverzicht.
Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor patiënten. Mocht uw vraag hier niet bij staan, dan kunt u ons mailen door gebruik te maken van het contactformulier. U kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via 088-999 7777.
Terug naar boven
Bent u slecht ter been of is er een andere medische reden waarom u niet naar één van onze locaties kunt komen? SHO beschikt over een ervaren en behulpzame Thuisservice.
Op verzoek van de (huis)arts nemen medewerkers van de Thuisservice bloed af bij u thuis. Uw (huis)arts(assistente) maakt voor u een afspraak met onze Thuisservice. Zelf hoeft u hiervoor niets te doen.
De onderstaande onderzoeken kunnen op verzoek van uw (huis)arts bij u thuis worden afgenomen: