Holteronderzoek
>> Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
>> Uw afspraak
>> Hoe verloopt het onderzoek?
>> Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
>> Wat neem ik mee naar het onderzoek?
>> Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
>> Wat zijn de kosten?
>> Heeft u nog vragen?
Waarom wordt het onderzoek uitgevoerd?
Tijdens een holteronderzoek wordt gedurende 24 uur een ritmestrook van de elektrische hartactiviteit gemaakt. Hiermee kunnen we mogelijke hartritmestoornissen op het spoor komen en in kaart brengen die zich niet voortdurend voordoen, maar wel dagelijks.
Uw afspraak
U kunt uw afspraak plannen via ons afsprakenbureau: 088-999 7777.
Hoe verloopt het onderzoek?
Wij brengen plakelektroden aan op de borstkas die met apparatuur verbonden zijn. Hierbij gaat het om een klein, goed draagbaar kastje. Het aansluiten duurt ongeveer vijftien minuten. U krijgt van de medewerker van SHO uitleg over het onderzoek. Uw activiteiten en eventuele klachten schrijft u in een dagboekje. De beoordelaar kan dan kijken of op die momenten ook een afwijkend hartritmepatroon zichtbaar is. De volgende dag koppelen we de apparatuur weer af op het met u afgesproken tijdstip. Dit duurt vijf minuten. In sommige gevallen draagt u het kastje gedurende twee dagen.
Het onderzoek geeft nauwelijks ongemak. Het is de bedoeling dat u blijft doen wat u normaal ook doet. De apparatuur is niet waterdicht, dus zwemmen, douchen en saunagebruik zijn tijdens het onderzoek niet toegestaan.
Hoe bereid ik mij voor op het onderzoek?
Het onderzoek vraagt geen speciale voorbereidingen. Wij adviseren u voor het onderzoek géén bodylotion of crème op de huid aan te brengen, anders plakken de elektroden niet.
Wat neem ik mee naar het onderzoek?
- Een geldig identiteitsbewijs.
- De verwijsbrief of het aanvraagformulier van uw (huis)arts.
Wanneer krijg ik de uitslag van het onderzoek?
De resultaten van het onderzoek worden binnen vijf werkdagen aan uw (huis)arts verstuurd. Uw (huis)arts bespreekt met u de uitslag en de mogelijke vervolgstappen.
Wat zijn de kosten?
De kosten voor dit onderzoek worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Het bedrag gaat echter wel af van uw eigen risico wanneer u dit nog niet volledig heeft aangesproken. Heeft u hierover vragen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar. Meer informatie over onze tarieven vindt u bij ons kostenoverzicht.
Heeft u nog vragen?
Voor vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor patiënten. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u ons mailen via het contactformulier. U kunt ons uiteraard ook bellen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur via 088-999 7777.
Terug naar boven