Voor zorgverleners

Privacystatement

PatiëntenSH
O staat voor onafhankelijke diagnostiek dichtbij. U kunt bij ons terecht voor diverse onderzoeken die inzicht geven in uw gezondheid.

Patienten entree

SHO doet er alles aan om het onderzoek zo snel, makkelijk en prettig mogelijk te laten verlopen. Zo mag u rekenen op korte wachttijden, goede informatieverstrekking en duidelijk afspraken. Een SHO locatie zit altijd dicht bij u in de buurt en als het nodig is komen wij bij u thuis.

Locaties
SHO is altijd dicht bij u in de buurt. SHO heeft de beschikking over meer dan 180 locaties. En een aantal locaties zijn open buiten kantoortijden en op zaterdag. Bekijk hier wat de openingstijden en de dichtstbijzijnde locaties zijn voor uw onderzoek.

Afspraak maken
Voor bloedafname en het inleveren van lichaamsmateriaal zoals urine, kunt u binnen lopen zonder afspraak. Door de coronamaatregelen wordt het op steeds meer locaties verplicht om een afspraak te maken voor bloedprikken. Klik hier voor meer informatie. Lees of een afspraak maken nodig is bij de informatie over het betreffende onderzoek. Wilt u telefonisch een afspraak maken? Neem dan contact op met ons afsprakenbureau via 088-999 7777.

Onderzoeken en voorbereiding
SHO verzorgt verschillende onderzoeken, van bloed- en urineonderzoek tot hartfilmpjes en fundusfoto’s. Ook voor echografie en bloeddrukmeting kunt u bij ons terecht. Elk onderzoek vraagt een andere voorbereiding. Bekijk bij het betreffende onderzoek welke voorbereiding voor uw onderzoek geldt en wat u moet meenemen.

Onderzoek aangevraagd door huisarts of verloskundige
Heeft u een aanvraagformulier ontvangen van uw huisarts of verloskundige?
Wij helpen u graag op één van onze onderzoeklocaties. De kosten declareert SHO zoals gebruikelijk bij uw zorgverzekeraar. Deze kosten vallen onder het eigen risico.

Naast onderzoeken die huisartsen of verloskundigen voor hun patiënten aanvragen, ontvangt SHO ook dagelijks vele patiënten met aanvragen die zijn gedaan door artsen uit ziekenhuizen. Onze medewerkers helpen graag iedereen die voor onderzoek bij SHO komt.

Onderzoeken die zijn aangevraagd door artsen uit ziekenhuizen kunnen wij echter alleen uitvoeren als wij daarover afspraken hebben met het betreffende ziekenhuis. Wij krijgen de kosten voor het onderzoek anders niet vergoed.
Momenteel heeft SHO geen afspraak met Ziekenhuis Groep Twente (ZGT). Komt u met een aanvraag van een arts van ZGT dan kan SHO u helaas niet helpen. U kunt terecht bij één van de locaties van ZGT.

Identificatie
Het is voor SHO belangrijk om te weten dat wij het onderzoek uitvoeren bij de juiste persoon. Heeft u een aanvraagformulier van uw (huis)arts of verloskundige gekregen of een oproep per post ontvangen? Vergeet deze dan niet mee te nemen. Ook vragen wij u om een geldig legitimatiebewijs. Wij zijn verplicht uw identiteit te controleren en uw burgerservicenummer te registreren. Wij werken volgens de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Klik dan in het menu op het onderwerp voor meer informatie.