Diagnostisch Toetsoverleg

SHO helpt u graag om uw aanvraagbeleid te optimaliseren met het Diagnostisch Toets Overleg (DTO).

DTO

SHO heeft als doel om over- en onderdiagnostiek terug te dringen. Dit doen wij door de juiste diagnostiek bij de juiste indicatie te bevorderen. Het diagnostisch toetsoverleg kan u hierbij helpen.

Het diagnostisch toetsoverleg is een moment van intervisie waarbij uw eigen aanvraaggedrag gespiegeld wordt met dat van andere aanvragers. Er wordt gediscussieerd over de relevante richtlijnen, en u wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. SHO verzorgt op verzoek van huisartsengroepen DTO's over afgestemde onderwerpen.

Spiegelinformatie helpt u om uw aanvraaggedrag te vergelijken met de SHO-referentiegroep. Deze wordt op verzoek aan u verstuurd. In een overzichtelijk rapport vindt u de jaarstatistieken van de door u aangevraagde diagnostiek, uitgezet tegen de SHO-referentiegroep.

Nascholing biedt u de mogelijkheid om kennis en bekwaamheid op peil te houden. Mogelijke onderwerpen zijn: bloedafname, microbiologische diagnostiek, allergie, urine-onderzoek, drugs of abuse, leverfunctiestoornissen en anemie. Maatwerk over andere onderwerpen is bespreekbaar. Over verschillende onderwerpen zijn naslagdocumenten beschikbaar zoals urineonderzoek en diagnostiek naar allergie en drugs of abuse. Klik hier om naar naslagdocumenten te gaan.

Bent u geïnteresseerd in een DTO voor uw praktijk of zorggroep, dan heeft SHO aanvullende informatie nodig om het DTO voor u op maat te ontwerpen. Stuur uw verzoek naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Heeft u nog vragen?
Heeft u vragen over of belangstelling voor de dienstverlening van SHO? Neem dan contact op met één van onze relatiemanagers

Voor algemene vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor zorgverleners. Mocht uw vraag hier niet bij staan, dan kunt u ons mailen via het contactformulier.

Terug naar boven