Diagnostiek Online 

Snel, eenvoudig en digitaal onderzoeken aanvragen en uitslagen inzien

Diagnostiek Online (DOL) is het digitale aanvraag- en uitslagensysteem van SHO. Het systeem wordt gebruikt door huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners voor het aanvragen van alle diagnostische onderzoeken. Ook de uitslagen inclusief beeldmateriaal van de onderzoeken kan een zorgverlener inzien in DOL.

Diagnostiek Online is door SHO ontwikkeld in samenwerking met zorgverleners. Daardoor sluiten de functionaliteiten volledig aan op hun wensen en behoeften.
Huisarts patient computer shutterstock 226214575 web

DOL kan eenvoudig gekoppeld worden met uw informatiesysteem. Patiëntgegevens worden automatisch overgenomen en u kunt direct voor de betreffende patiënt een diagnostisch (herhaal)onderzoek aanvragen. 

Door gebruik te maken van Diagnostiek Online, heeft u geen papieren aanvraagformulier meer nodig. Patiënten kunnen geen formulier meer kwijtraken en hoeven niet meer aan de balie te komen om een formulier op te halen. Uiteraard blijven de papieren aanvraagformulieren nog wel beschikbaar, indien gewenst.

Sneller uitslagen diagnostisch onderzoek

1. Minder fouten en snellere uitslagen
Alle processen binnen Diagnostiek Online verlopen digitaal. Dat betekent dat er minder handmatige administratieve handelingen nodig zijn en er dus minder fouten gemaakt kunnen worden. Gevalideerde onderzoeksresultaten worden direct getoond in Diagnostiek Online. Hierdoor beschikt u altijd over de meest actuele resultaten. Uiteraard koppelen wij uw uitslagen ook nog terug in uw eigen informatiesysteem (bijvoorbeeld het HIS).

Labonderzoek

2. Professionele ondersteuning bij het uitvoeren van diagnostisch onderzoek
Neemt u zelf bloed af in uw praktijk? SHO analyseert het materiaal en koppelt de uitslag terug in Diagnostiek Online en uw informatiesysteem. U ziet in DOL welke materialen er gebruikt worden en welke handelingen u dient uit te voeren voor transport en verwerking van de monsters door SHO. Vanuit SHO worden praktijken ook getraind in het juist afnemen van materiaal en is er een helpdesk beschikbaar voor inhoudelijke of technische vragen.

Met Diagnostiek Online kunt u ook een aanvraag plaatsen voor Point of Care Testing (POCT). De resultaten worden opgeslagen in DOL en ook naar uw informatiesysteem gestuurd. Voor plaatsing van apparatuur, training, vragen en onderhoud, staat ons POCT-team voor u klaar.

gevaarteken 01

3. Voorkom onnodige diagnostische onderzoeken
Uitslagen van eerder aangevraagde diagnostische onderzoeken zijn altijd beschikbaar.  Diagnostiek Online zorgt ervoor dat u automatisch een melding krijgt wanneer u een onderzoek aanvraagt waarvan nog actuele waarden beschikbaar zijn. Daardoor:

  • … voorkomt u onnodige diagnostiek;
  • … worden kosten gereduceerd;
  • … verbetert de kwaliteit van de zorg.

grafiek 01

 


4. Ontdek trends en krijg nieuwe inzichten bij patiënten

Alle aanvragen en uitslagen van onderzoeken die SHO uitvoert, verzamelen we in Diagnostiek Online. Niet alleen heeft u zo een volledig overzicht van aangevraagde en uitgevoerde onderzoeken, maar tonen we de resultaten van onderzoeken cumulatief in een grafiek, waardoor u eenvoudig trends ontdekt en nieuwe inzichten krijgt.

document

 

 

notebook and mouse cursor 1


5. Vraag meerdere onderzoeken tegelijk aan
Uniek aan DOL is dat er voor één patiënt meerdere onderzoeken tegelijkertijd aangevraagd kunnen worden, zonder dat u voor ieder onderzoek opnieuw hoeft in te loggen. U kunt dus bijvoorbeeld in één keer een bloedonderzoek, echo, ECG en longfunctieonderzoek aanvragen.

 

6. Het gebruik van Diagnostiek Online is eenvoudig en kosteloos
Alle zorgverleners die samenwerken met SHO maken kosteloos gebruik van Diagnostiek Online. Het systeem werkt eenvoudig en intuïtief. Praktijkmedewerkers krijgen een korte training en handleiding zodat ze direct aan de slag kunnen met Diagnostiek Online. Ook staat er een uitgebreide handleiding op onze website. Onze helpdesk (088 777 151) is bovendien dagelijks bereikbaar tussen 08.00u en 17.00u voor alle vragen.

Inmiddels werkt een groot gedeelte van onze klanten naar volle tevredenheid met Diagnostiek Online.


Ook gebruik maken van Diagnostiek Online?

Neem contact op met één van onze relatiemanagers voor meer informatie over Diagnostiek Online of het aanvragen van een demo.