Voor zorgverleners

Privacystatement

Diagnostiek Online

Diagnostiek Online is het digitale aanvraagsysteem voor diagnostische onderzoeken voor huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners. Diagnostiek Online is gebruiksvriendelijk en efficiënt, voorkomt onnodige diagnostiek, zorgt voor overzicht en inzicht, vermindert de kans op fouten en helpt u en uw patiënten om sneller uitslagen te krijgen.
Huisarts patient computer shutterstock 226214575 web

Eenvoudig en doeltreffend

  • Diagnostiek Online is volledig geïntegreerd in uw informatiesysteem (bv. HIS). Met één druk op de knop in uw systeem opent u het aanvraagformulier voor diagnostisch onderzoek.
  • De gegevens van de patiënt worden automatisch overgenomen vanuit uw informatiesysteem.
  • Het systeem is volledig digitaal. U hoeft geen papieren aanvraagformulier voor uw patiënt te printen.
  • Herhaalonderzoeken kunt u in Diagnostiek Online met één handeling aanvragen.
  • Bij een eventuele doorverwijzing kan de medisch specialist toegang krijgen tot de relevante onderzoeksresultaten.
  • U vindt er uitgebreide informatie en bent altijd direct op de hoogte van doorlooptijden, klinische informatie en actuele prijzen.
Sneller uitslagen diagnostisch onderzoek Minder fouten en sneller uitslagen
Alle processen binnen het systeem verlopen digitaal waardoor het aantal handmatige administratieve handelingen geminimaliseerd wordt en er dus minder kans is op fouten. Gevalideerde onderzoeksresultaten worden direct getoond in Diagnostiek Online. Hierdoor heeft u altijd de beschikking over de meest actuele resultaten.

Labonderzoek Ondersteunt bij uitvoeren diagnostisch onderzoek
Voert u zelf diagnostisch onderzoek in uw eigen praktijk uit? In Diagnostiek Online wordt getoond welke materialen gebruikt moeten worden en welke handelingen u dient uit te voeren voor transport en verwerking van de monsters door SHO.

gevaarteken 01 Geen onnodige diagnostiek
Eerdere uitslagen van aangevraagde SHO onderzoeken zijn altijd beschikbaar. Diagnostiek Online zorgt ervoor dat u automatisch een melding krijgt als u onderzoek aanvraagt waarvan nog actuele waarden beschikbaar zijn. Met Diagnostiek Online kan onnodige diagnostiek worden voorkomen, kunnen kosten worden gereduceerd en kan de kwaliteit van de zorg worden verbeterd.

grafiek 01


Ontdek trends en krijg nieuwe inzichten bij patiënten

Alle aanvragen en uitslagen van onderzoeken uitgevoerd door SHO worden verzameld in Diagnostiek Online. U heeft hierdoor altijd een volledig overzicht van wat er is aangevraagd en wanneer dit is of wordt uitgevoerd. De resultaten van de verschillende onderzoeken kunnen cumulatief worden weergegeven en het verloop van resultaten kan in een grafiek worden getoond. Hierdoor kunt u op een eenvoudige manier trends ontdekken en nieuwe inzichten verkrijgen.

computer slot 01


Patiëntgegevens zijn volledig veilig

Uiteraard is de in Diagnostiek Online verzamelde data compleet veilig, zowel in opslag als in dataverkeer. Zo is inloggen in Diagnostiek Online alleen mogelijk via een reeds lopende (beveiligde sessie) in uw informatiesysteem (bv. HIS). Het systeem zorgt er tevens voor dat u alleen inzage krijgt in de specifieke patiëntgegevens die vanuit uw informatiesysteem worden opgeroepen. U kunt dus alleen de patiëntgegevens inzien die voor u bestemd zijn.

Overstappen op Diagnostiek Online
Diagnostiek Online is, in samenwerking met zorgverleners, mede door SHO ontwikkeld.Veel huisartsenpraktijken werken al naar volle tevredenheid met Diagnostiek Online. Aan het gebruik van Diagnostiek Online zijn geen kosten verbonden.
SHO zorgt ervoor dat Diagnostiek Online in uw informatiesysteem (bv. HIS) wordt geïmplementeerd. Dit is eenvoudig te realiseren en uw normale werkproces hoeft niet onderbroken te worden. Het systeem werkt heel intuïtief en spreekt eigenlijk voor zich. Met een korte training en handleiding zorgt SHO ervoor dat u en uw praktijkmedewerkers meteen aan de slag kunnen met Diagnostiek Online.

Contact
Wilt u ook alle voordelen die Diagnostiek Online biedt voor uw praktijk inzetten? Neem dan contact op met één van onze regiomanagers voor meer informatie of vraag een demonstratie aan.

Terug naar boven