Beeldvormend onderzoek

SHO biedt verschillende vormen van beeldvormend onderzoek. Een uitgebreide beschrijving van de onderzoeken vindt u bij de informatie voor patiënten op deze website. Bij het vaststellen van contra-indicaties bij onderzoeken volgt SHO de SAN Praktijkrichtlijnen. Bekijk welke contra-indicaties gelden bij de onderzoeken.

Echografie

Onze mogelijkheden
Echografie
Patiënten kunnen volgens afspraak op één van onze locaties terecht. SHO hanteert een mobiel concept. Dat betekent dat wij eenvoudig het aantal locaties kunnen uitbreiden, ook bij u in de buurt. Bij echografie zorgen onze radiologen voor beoordeling en autorisatie.

Beoordelaars echografie:

  • Maatschap radiologie Gelre ziekenhuizen - Zutphen
  • Drs. C.M.P. Ziedses des Plantes, radioloog

Echocardiografie - regio Nijmegen
Eerstelijns echocardiografie wordt door SHO in de regio Nijmegen aangeboden in samenwerking met Hartkliniek. De echocardiografie wordt volgens erkend protocol door deskundige echografisten van Hartkliniek uitgevoerd. De beelden worden beoordeeld en geautoriseerd door een cardioloog van Hartkliniek. Wanneer de cardioloog ernstige afwijkingen ziet op de echocardiografie of wanneer snel actie van een zorgverlener nodig lijkt, wordt altijd eerst met u overlegd.

Echocardiografie - regio Twente
In de regio Twente wordt de eerstelijns echocardiografie aangeboden in samenwerking met Cardion. De echocardiografie wordt volgens erkend protocol door deskundige echografisten van de cardiologie-afdeling van ZGT uitgevoerd. De beelden worden beoordeeld en geautoriseerd door een cardioloog van Cardion. Wanneer de cardioloog ernstige afwijkingen ziet op de echocardiografie of wanneer snel actie van een zorgverlener nodig lijkt, wordt altijd eerst met u overlegd.

Inspannings-ECG
U kunt uw patiënten ook naar SHO doorsturen voor een inspannings-EGC. De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door een cardioloog van Hartkliniek.

Beoordelaars echocardiografie en inspannings-ECG regio Nijmegen:

  • Dr. P. Kievit, cardioloog
  • Drs. S. Altuntas, cardioloog

Beoordelaar echocardiografie regio Twente:

  • Drs. H.H.D. Idzerda, cardioloog

Fundusfotografie
Eenmaal per drie jaar roept SHO uw patiënten die in de diabetesoproepdienst zijn opgenomen op voor een fundusfoto. De fundusfoto’s worden beoordeeld door regionale oogartsen. Indien er in uw regio geen samenwerking is met de regionale oogartsen, wordt de beoordeling door één van de deskundige en gekwalificeerde partners van SHO uitgevoerd.

Uitslagen
SHO streeft er naar uitslagen snel bekend te hebben. Hierbij is SHO afhankelijk van de benodigde termijn van de beoordelaars. In de onderzoeksomschrijving op de patiëntenpagina’s staat beschreven wat de beoogde terugkoppelingstermijn is.

De gevalideerde uitslagen worden inzichtelijk gemaakt via Uitslagen Online. Rapportage van de uitslagen naar uw HIS vindt plaats in de ochtend van de eerstvolgende werkdag nadat de rapportage door de beoordelaar heeft plaatsgevonden.

Heeft u nog vragen?
Heeft u vragen over of belangstelling voor de dienstverlening van SHO? Neem dan contact op met één van onze relatiemanagers.

Voor vragen over beeldvormend onderzoek belt u met 088-999 7008.

Voor algemene vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor zorgverleners. Mocht uw vraag hier niet bij staan, dan kunt u ons mailen door gebruik te maken van het contactformulier.

Terug naar boven