?>

Laboratoriumdiagnostiek

SHO biedt verschillende vormen van laboratoriumdiagnostiek aan. Wij hebben in het onderzoekenoverzicht op de patiëntenpagina’s de verschillende onderzoeken beschreven. U kunt hier eenvoudig alle informatie vinden en de instructiefolders downloaden.

Algemeen

Onze mogelijkheden
Microbiologie
Via het formulier microbiologie kunt u als zorgverlener eenvoudig microbiologische testen aanvragen. Het formulier kunt u bestellen via de SHO webshop.

Allergiediagnostiek
Sinds 2001 fungeert SHO als referentielaboratorium voor allergiediagnostiek en biedt het complete pakket aan allergeenspecifieke IgE-testen. Deze vorm van dienstverlening is beschikbaar voor alle laboratoria in Nederland.

U kunt bij SHO terecht voor analyse van alle relevante allergenen, allergeenpanels en allergeencomponenten. Aanvragen kunt u per post versturen naar SHO, Postbus 261, 6880 AG Velp, onder de standaard verzendcondities voor biologisch materiaal. Op het aanvraagformulier worden uw contactgegevens geprint. Aanvraagformulieren en verzendenveloppen zijn te bestellen via de Webshop.

Uitslagen
SHO streeft er naar zoveel mogelijk uitslagen voor 17.00 uur bekend te hebben. Daardoor kan de uitslag in de meeste gevallen aan de aanvragend arts worden doorgegeven.

De afwijkende waarden die na 17.00 uur bekend worden maar de aparte 'na-17.00-grens' niet overschrijden, worden de eerstvolgende werkdag voor 10.00 uur doorgebeld aan de aanvragend arts. U kunt via deze link doorgaan naar de informatie over doorbelgrenzen.

De gevalideerde uitslagen zijn altijd (dus ook na 17.00 uur) direct inzichtelijk via Uitslagen Online. Rapportage van de uitslagen naar uw HIS vindt plaats in de ochtend van de eerstvolgende werkdag.

Bij twijfel over de ernst van de pathologie, kunt u uiteraard aangeven dat u de uitslag wilt laten doorbellen. Dit doet u door het vakje 'doorbellen' op het aanvraagformulier aan te kruisen. De uitslag wordt in dat geval doorgebeld zodra deze bekend is.

Heeft u nog vragen?
Heeft u vragen over of belangstelling voor de dienstverlening van SHO? Neem dan contact op met één van onze relatiemanagers.

Voor vragen over laboratoriumonderzoek belt u met 088-999 7011.

Voor intercollegiaal overleg met de klinisch chemicus belt u 088-999 7700.

Voor algemene vragen kunt u terecht op onze pagina met Veelgestelde Vragen voor zorgverleners. Mocht uw vraag hier niet bij staan, dan kunt u ons mailen via het contactformulier.

Terug naar boven

PDF download

Download
doorbelgrenzen NL