Voor zorgverleners

Privacystatement

Nieuws over SHO

Aangepaste openingstijden zomervakantie 2019

SHO Centra voor medische diagnostiek informeert u graag over de aangepaste openingstijden van verschillende locaties bij u in de buurt tijdens de zomervakantie, in de periode juli tot begin september 2019.

Lees meer...

CITO-procedure bij SHO

Heeft u een spoedaanvraag? Dan treedt de zogenaamde CITO-procedure in werking waarbij SHO u de uitslag zo snel mogelijk kan doorbellen of -faxen. We leggen u graag uit hoe deze procedure bij SHO werkt.

  1. Bel met 088 - 999 7979. Via dit nummer kunt u de CITO-procedure starten. CITO-aanvragen kunnen dezelfde dag tot 15.00 uur (Regio Amsterdam: voor 11.00 uur) ingediend worden. Wij vragen u altijd eerst telefonisch contact op te nemen. Als uw assistent(e) op de hoogte is van de indicatie, kan hij/zij in opdracht van de huisarts de CITO aanvragen.
  1. Nadat u bovenstaand nummer heeft gebeld, faxt u het labformulier naar ons faxnummer 088 - 999 7951 of verstuurt u deze via Diagnostiek On Line of Zorgdomein. Het labformulier moet de volgende informatie bevatten:
  • De gegevens van uw patiënt;
  • Het telefoonnummer van uw patiënt;
  • Indien van toepassing de omschrijving “nuchter” vermelden;
  • Bij de rubriek ‘CITO’ het telefoonnummer of faxnummer waarop u (eventueel ook na 17.00 uur) bereikbaar bent.

Let op dat u bij aangekruiste bepalingen op de achterzijde van het formulier (bij “Opmerkingen”) de naam van de patiënt met geboortedatum herhaalt. Dit is belangrijk, zodat we zeker weten dat voor- en achterzijde van het aanvraagformulier bij dezelfde patiënt horen.

Doorbellen

Als u de uitslag niet met spoed, maar wel dezelfde dag voor 17.00u wilt weten, kunt u ‘doorbellen’ op het aanvraagformulier aankruisen. Vul altijd het telefoon- of faxnummer in waarop uw praktijk bereikbaar is.

Wat doet SHO?

Een CITO-aanvraag aan huis wordt zo snel mogelijk - afhankelijk van de CITO-indicatie - geprikt. Bij aankomst op het laboratorium worden de spoedaanvragen met voorrang behandeld.

Nieuw: Livestreaming met radiologen bij echo-onderzoek

Afgelopen jaar heeft Samsung samen met SHO livestreamingsoftware bij echo-onderzoek (SonoSync) ontwikkeld.

Met deze streamingsoftware van Samsung kunnen radiologen van SHO echo’s live meekijken. Zij kunnen direct overleggen met de echografist en op afstand aanwijzingen geven. Per echosysteem kunnen meerdere experts (maximaal 4) vanuit verschillende locaties meekijken. Ook kunnen meerdere echosystemen, door een of meer personen op afstand bewaakt worden. Hierdoor kunnen we de kwaliteit op afstand monitoren. Met de software van Samsung wordt het stellen van diagnoses efficiënter.

“Onze echografisten werken ieder dagdeel op een andere locatie. Niet overal is een radioloog aanwezig, wat bij complexere onderzoeken het stellen van een diagnose af en toe lastig maakt”, zegt Paul de Schepper, manager beeldvormende technieken bij SHO. “Met de echografieapparatuur van Samsung ondervangen we dit op onze veertig locaties. Bij complexere onderzoeken kan de radioloog alvast meekijken om de kwaliteit van het onderzoek en het verslag te optimaliseren, met als doel een betere diagnose voor de patiënt.”

Tijdens het European Society of Radiology congres in Wenen werd afgelopen maart al een preview gegeven van SonoSync, waarbij SHO duidelijk in beeld kwam.

In juli wordt het systeem voor livestreaming bij echo-onderzoek (SonoSync) op de markt gebracht en zal SHO, als eerste in Nederland, gebruik gaan maken van deze software. De echosystemen van SHO zijn nu al voorzien van deze software. In de testfase hebben wij al de nieuwe 4G-router van E-Zorg kunnen gebruiken om zo ook een veilige internetverbinding te kunnen waarborgen, daar waar de vaste verbinding te weinig bandbreedte had.

Gewijzigde openingstijden rondom vakantie en feestdagen 2019

Bloedafname:
In verband met feestdagen en vrije dagen in april en mei, past SHO Centra voor medische diagnostiek de openingstijden van de locaties aan.
Kijk op www.sho.nl bij Locaties & openingstijden voor de actuele openingstijden en alternatieve locaties.

Lees meer...

Wijziging openingstijden regio Nijmegen

Tijdens de Carnavalsvakantie (4 t/m 10 maart) past SHO Centra voor medische diagnostiek de openingstijden aan van de locaties in de regio Nijmegen.

Lees meer...

Gewijzigde openingstijden bloedafname NIPT en combinatietest rondom kerstvakantie 2018

Bloedafname voor NIPT:
Voor bloedafname voor NIPT (bij zwangerschap) zijn de openingstijden in verband met de feestdagen aangepast.

Lees meer...