Voor zorgverleners

Privacystatement

Nieuw: Livestreaming met radiologen bij echo-onderzoek

Afgelopen jaar heeft Samsung samen met SHO livestreamingsoftware bij echo-onderzoek (SonoSync) ontwikkeld.

Met deze streamingsoftware van Samsung kunnen radiologen van SHO echo’s live meekijken. Zij kunnen direct overleggen met de echografist en op afstand aanwijzingen geven. Per echosysteem kunnen meerdere experts (maximaal 4) vanuit verschillende locaties meekijken. Ook kunnen meerdere echosystemen, door een of meer personen op afstand bewaakt worden. Hierdoor kunnen we de kwaliteit op afstand monitoren. Met de software van Samsung wordt het stellen van diagnoses efficiënter.

“Onze echografisten werken ieder dagdeel op een andere locatie. Niet overal is een radioloog aanwezig, wat bij complexere onderzoeken het stellen van een diagnose af en toe lastig maakt”, zegt Paul de Schepper, manager beeldvormende technieken bij SHO. “Met de echografieapparatuur van Samsung ondervangen we dit op onze veertig locaties. Bij complexere onderzoeken kan de radioloog alvast meekijken om de kwaliteit van het onderzoek en het verslag te optimaliseren, met als doel een betere diagnose voor de patiënt.”

Tijdens het European Society of Radiology congres in Wenen werd afgelopen maart al een preview gegeven van SonoSync, waarbij SHO duidelijk in beeld kwam.

In juli wordt het systeem voor livestreaming bij echo-onderzoek (SonoSync) op de markt gebracht en zal SHO, als eerste in Nederland, gebruik gaan maken van deze software. De echosystemen van SHO zijn nu al voorzien van deze software. In de testfase hebben wij al de nieuwe 4G-router van E-Zorg kunnen gebruiken om zo ook een veilige internetverbinding te kunnen waarborgen, daar waar de vaste verbinding te weinig bandbreedte had.