?>

Labcontrole bij DOAC-gebruik: onze oproepdienst kan u helpen

Steeds meer patiënten in de eerste lijn gebruiken DOAC's als anti-stollingsmiddelen. Belangrijk bij het gebruik van DOAC's is dat de nierfunctie (kreatinine/eGFR) tenminste jaarlijks gecontroleerd wordt. Onze oproepdienst kan u hierbij helpen deze patiënten te controleren.

SHO oproepdienst en DOAC-gebruik
Wij verzorgen voor patiënten die DOAC’s gebruiken dan jaarlijks, of indien gewenst vaker, een uitnodiging voor het bloedonderzoek. U krijgt een overzicht van de patiënten die opgeroepen zijn en bericht als de patiënt niet verschenen is. Van de patiënten die op onze prikpost komen voor het onderzoek, worden de uitslagen in uw HIS gerapporteerd. Aan deze dienstverlening zijn voor onze huisartsen geen kosten verbonden. Het uitgevoerde onderzoek wordt in rekening gebracht bij de zorgverlening van de patiënt en hierop is eigen risico van toepassing.

Aanmelden patiënt en meer informatie SHO oproepdienst
Meld eenvoudig uw patiënt aan via de button 'labdiagnostiek oproepdienst en/of ketenzorg' in ZorgDomein. U kunt deze oproepdienst ook inschakelen voor andere bepalingen en onderzoeken die SHO uitvoert.

Kijk voor meer informatie over de SHO oproepdienst