?>

SHO Centra voor medische diagnostiek kiest voor echoapparatuur Samsung

SHO Centra voor medische diagnostiek ondersteunt al geruime tijd zorgverleners in de eerste lijn met het uitvoeren van beeldvormend onderzoek. Door gebruik te maken van de innovatieve Samsung echoapparatuur kan SHO nog beter inspelen op de behoefte van zorgverleners om diagnostisch onderzoek van hoge kwaliteit uit te voeren dichtbij de patiënt.

Innovatie in de zorg
De echo apparatuur biedt SHO nieuwe mogelijkheden op het gebied van transvaginale echografie en cardioechografie Ook op het gebied van ICT zullen er verbeteringen worden ontwikkeld. De systemen kunnen nu nog eenvoudiger op afstand worden gemonitord. Paul de Schepper, Product Specialist Beeldvormende Diagnostiek bij SHO: “Samsung maakt het ons mogelijk om de beeldvormende diagnostiek in de eerste lijn verder te ontwikkelen. Hierdoor stellen wij huisartsen in staat om hun patiënten langdurig te begeleiden en die diagnostiek te bieden die eerder alleen mogelijk was in het ziekenhuis.

SHO ondersteunt huisartsen door echografie in te zetten bij onderzoek in het abdomen, musculoskeletaal, weke delen, hals, enzovoort. Door deze diagnostiek in de eerste lijn uit te voeren kan de huisarts een patiënt nog beter verwijzen naar het ziekenhuis, als dat nodig is. Hiermee kan voorkomen worden dat een patiënt onnodig wordt verwezen naar de tweede lijn. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verschillende van de 180 locaties van SHO door speciaal hiervoor opgeleide echografisten. Meer informatie over onze echografieonderzoeken vindt u hier.

Onderschrift foto: Arjan van Erven (links), voorzitter Raad van Bestuur SHO, en Peter Rutjes, algemeen directeur Biomedic leverancier van Samsung in Nederland, bij de ondertekening van de samenwerking.

Samsung echo