?>

Nieuwe klinisch chemicus bij SHO

Vanaf 1 augustus is Laurens-Jan Jellema gestart als Klinisch Chemicus. Laurens-Jan is na een studie Farmacie in Groningen als promovendus onderzoek gaan doen bij de vakgroep Farmaceutische Analyse. Hier heeft hij gewerkt aan het opzetten van een nieuwe analyse methode die we nu terugvinden in de Point-of-care testen.

LaurensJan Jellema

Na het afronden van zijn proefschrift (2010), met de titel “New strategies for (Biological) particle handling and separation in microfluidic devices”, heeft hij de opleiding tot klinisch chemicus gevolgd in Gelre ziekenhuizen. Tijdens de opleiding heeft hij verschillende projecten uitgevoerd waaronder het onderzoeken van een nieuwe high-sensitive troponine test, die gebruikt wordt binnen de diagnostiek van een hartaanval. Zowel tijdens als na de opleiding tot klinisch chemicus heeft hij zich verdiept in de Point-of-care diagnostiek en huisartsengeneeskunde. Na enkele jaren gewerkt te hebben bij een diagnostisch centrum in het noorden van het land, is hij nu met veel enthousiasme begonnen bij SHO.


Samen met onze andere Klinisch Chemicus Holger de Wolf is Laurens-Jan medisch inhoudelijk verantwoordelijk voor het laboratorium van SHO. Heeft u als aanvragend arts advies nodig bij uitslagen, behandeling of vervolgonderzoek, dan kunt u hen voor intercollegiaal overleg bereiken van 8:00 tot 19:00 uur via telefoon (088-999 7700). U kunt Holger de Wolf [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] en Laurens-Jan Jellema [Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.] ook via mail benaderen.