?>

Nieuwsbrief 47

Openingstijden feestdagen

Een aantal feestdagen komt er aan. Hierdoor zijn de tijden waarop bloed afgenomen kan worden in de periode van 24 december 2021 tot en met 7 januari 2022 gewijzigd. 

Reguliere bloedafname

Kijk op www.sho.nl bij Locaties & openingstijden voor de actuele openingstijden en alternatieve locaties.

 

Alle locaties van SHO zijn vanaf 12.00 uur gesloten op de volgende data:

  • Vrijdag 24 december
  • Vrijdag 31 december Oudjaarsdag

 

Bloedafname NIPT en Combinatietest

Voor alle centra geldt dat er gewoon afgenomen kan worden gedurende de openingstijden van de desbetreffende locaties, er zijn geen beperkingen rondom de feestdagen.

 

Let op: in geval van zelfafname, is geen afname meer mogelijk nadat de bode is geweest op 24 en 31 december.

Belangrijk! Let op bij verzending laboratoriummateriaal per post!

Indien u laboratoriummateriaal per post verstuurt, verzoeken wij u dit uiterlijk donderdag 23 december of donderdag 30 december voor 17.00 uur te versturen.

Op vrijdag 24 december, Eerste en Tweede Kerstdag en Oudjaarsdag, kunt u geen laboratoriummateriaal via de post versturen! Deze monsters kunnen in verband met de beperkte houdbaarheid niet meer worden verwerkt.

U kunt uw monsters op vrijdag 24 december en op vrijdag 31 december wel op de prikposten van SHO (laten) afgeven, tijdens de openingstijden van de betreffende prikpost.

Mocht u vragen hebben, neemt u dan contact met ons op.

Voorzetten en uitbreiden longzorg

Na herhaaldelijk verzoek is besloten dat spirometrie onder gecontroleerde condities verder kan worden opgestart voor diagnostiek en monitoring. Bij het nemen van deze besluiten is rekening gehouden met de COVID-19 epidemie, de mogelijke verspreiding via aërosolen en het nadeel van verder uitstellen van controles. Er is rekening gehouden met het risico voor patiënten en de uitvoerder. De uitvoerders volgen de landelijke richtlijnen voor de juiste materialen en geschikte ruimte om de veiligheid voor patiënten en uitvoerders zo maximaal mogelijk te borgen.

Voor een goede financiële afhandeling is het belangrijk dat u bij de aanvraag vermeldt dat het om onderzoek in het kader van ketenzorgafspraken gaat. In zowel Diagnostiek Online als ZorgDomein kunt u dit aanvinken.

Persbericht Unilabs overgenomen door het Deense A.P. Moller Holding

Unilabs logoPERSBERICHT

 

 

Unilabs overgenomen door het Deense A.P. Moller Holding

Genève, 3 december 2021: Unilabs, de toonaangevende Europese aanbieder van diagnostiekdiensten, is overgenomen door A.P. Moller Holding, opgericht en geleid door de familie Maersk. De meerderheidsaandeelhouder van Unilabs, Apax Partners, heeft de overeenkomst goedgekeurd en ondertekend. De verwachting is dat de deal in de komende maanden wordt afgerond.

“In de afgelopen jaren hebben we bij Unilabs een krachtige Care Big-cultuur opgebouwd, waarin mensen trots en vreugde voelen om het verschil te maken, door toonaangevend te zijn in digitale laboratorium-, pathologie- en radiologiediagnostiek-diensten. Deze cultuur is het “geheime recept” achter onze sterke financiële prestaties, waardoor we tot de top van de markt voor medische diagnostiek zijn gaan behoren. We zijn verheugd om deel uit te gaan maken van A.P. Moller, dat een uitstekende mondiale reputatie en een geweldige cultuur heeft, alsmede een langetermijnperspectief dat kenmerkend is voor een familiebedrijf. We hebben dus een perfecte match gevonden voor ons bedrijf,” aldus Michiel Boehmer, CEO van Unilabs. “Ik wil mijn dank uitspreken aan Apax, dat sinds 2007 deel heeft uitgemaakt van onze reis – Apax heeft onze strategie ondersteund, ons geholpen uit te groeien tot de internationale koploper op diagnostiekgebied die we vandaag de dag zijn, en ons in ‘poleposition’ gezet voor de volgende fase.”

“Unilabs sluit goed aan bij de doelstellingen en opvattingen van onze Groep wat betreft het uitvoeren van lokale bedrijfsactiviteiten die een hoge mate van automatisering en lokale logistiek vereisen in verschillende regio's,” aldus Robert M. Uggla, CEO van A.P. Moller Holding. “We zijn diep onder de indruk van Unilabs’ expertise op het gebied van testen, pathologie en radiologie. We zien mogelijkheden om de activiteiten van het bedrijf uit te breiden naar nieuwe markten, en daarmee belangrijke en directe oplossingen te bieden voor landen die beperkte toegang hebben tot essentiële gezondheidszorgoplossingen, zoals diensten op het gebied van teleradiologie.”

“We zijn ervan overtuigd dat Unilabs een belangrijke oplossing biedt voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van de gezondheidszorg, die veel verder gaat dan de huidige pandemie,” aldus Jan T. Nielsen, CIO, A.P. Moller Holding. “Toegespitste, specialistische kennis, schaalgrootte in de sector, en state-of-the-art processen zijn cruciale succesfactoren om een betrouwbare partner voor zorgaanbieders te worden. A.P. Moller Holding zal blijven investeren in deze essentiële kerncapaciteiten, en tegelijkertijd de uitbreiding van Unilabs’ digitale platform en geografische dekking versnellen.”

“Het was geweldig om de afgelopen jaren met Michiel, Jos Lamers en het hele Unilabs-team te mogen samenwerken,” aldus Steven Dyson, partner bij Apax. “Het bedrijf heeft een aanzienlijke transformatie doorgemaakt, waaronder het versnellen van de organische groei, expansie naar nieuwe markten door strategische overnames, en voorloper zijn in de digitalisering van de gezondheidszorg, waardoor het een toonaangevende aanbieder van diagnostiekdiensten in Europa is geworden.”

“We zijn er trots op dat we Unilabs hebben geholpen om het bedrijf uit te bouwen en op te schalen, en we willen Michiel, Jos en het team bedanken en hen veel succes wensen voor de toekomst in deze nieuwe spannende fase met hun nieuwe partner,” aldus Arthur Brothag, partner bij Apax.  

De transactie zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond, onder de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

 

Mediacontactpersonen:

Alistair Hammond, Directeur Communicatie

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

t: +44 771 773 0441

Mika Bildsøe Lassen, Hoofd Branding en Corporate Communications

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

t: +45 2055 2655

Katarina Sallerfors, Hoofd Communicatie, Apax Partners

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
t: +44 207 666 6526

Over Unilabs
Unilabs is een van de grootste diagnostiekbedrijven van Europa met substantiële bedrijfsactiviteiten in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Het is de enige pan-Europese diagnostiekgroep die digitaal toegankelijke laboratorium-, pathologie- en beeldvormingsdiensten levert aan patiënten en zorgaanbieders. Unilabs is voorloper op digitaal gebied en thuis op alle gebieden binnen de diagnostiek. De ruim 12.000 werknemers redden dagelijks levens en verbeteren de levenskwaliteit van veel mensen.

Unilabs is sterk betrokken bij de strijd tegen COVID-19 – en investeert substantieel in technologie, apparatuur en mensen om snelle, betrouwbare COVID-19-tests te leveren aan meer dan 15 landen. Sinds het begin van de pandemie heeft Unilabs al bijna 20 miljoen COVID-tests uitgevoerd.

Over A.P. Moller Holding
A.P. Moller Holding is de moedermaatschappij van de A.P. Moller Group. De doelstelling van A.P. Moller Holding is om ‘nyttig virksomhed’ te ontwikkelen, d.w.z. om te investeren in en het ontwikkelen van bedrijven die een positieve impact hebben op de samenleving. Als u meer wilt weten, ga dan naar www.apmoller.com.

Over Apax Partners
Apax Partners LLP („Apax”) is een toonaangevend mondiaal adviesbureau op het gebied van private equity. Al bijna 50 jaar werkt Apax aan het stimuleren van ontwikkelingen en ideeën die bedrijven transformeren. Het bedrijf heeft fondsen opgericht en geadviseerd die voor een totaalbedrag van meer dan $60 miljard belegd zijn. De Apax-fondsen beleggen in bedrijven in vier wereldwijde sectoren, te weten gezondheidszorg, technologie, diensten en internet/consument. Deze fondsen voorzien in vermogensfinanciering voor de lange termijn, met het doel bedrijven van wereldklasse op te bouwen en te versterken. Voor meer informatie over Apax, ga naar www.apax.com.

Apax is geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk.

Nieuwsbrief 42 HA afspraak maken 4 mnd vooruit

Met deze speciale nieuwsbrief voor huisartsen houden we u graag op de hoogte van de actualiteiten binnen SHO en interessante ontwikkelingen op de markt. 

Webinar Hemoglobinopathie

Dr. David Boss, klinisch chemicus St. Antonius Ziekenhuis en dr. Angela Bikker, klinisch chemicus bij Saltro en het St. Antonius Ziekenhuis geven speciaal voor huisartsen op 9 november een Webinar over Hemoglobinopathie. Meld u gratis aan! 

Aanmelden

Nieuwsbrief SHO augustus 2021 uitgave 39

Hervatten spirometrie

Vanaf 23 augustus a.s. kunnen wij weer spirometrie uitvoeren. Het betreft vooralsnog alleen diagnostisch longfunctieonderzoek.

Vanuit de CAHAG is het advies om spirometrie onder gecontroleerde condities weer op te starten in huisartsenpraktijken.
Bij dit advies is rekening gehouden met het risico voor patiënten en de uitvoerder. Astma- en COPD-patiënten zijn extra kwetsbaar waarbij elk risico op een SARS-CoV-2 infectie voorkomen dient te worden. Het risico op besmetting van de uitvoerder dient daarbij minimaal te zijn. Bij het nemen van dit besluit is rekening gehouden met de fase van de COVID-19 pandemie en de mogelijke verspreiding via aërosolen. De meeste uitvoerders zijn gevaccineerd en dat geldt ook voor de oudere COPD-populatie. Om die reden kan spirometrie herstart worden in de huisartsenpraktijk.

Verwijzing
U kunt uw patiënten verwijzen via Diagnostiek Online of ZorgDomein, zij kunnen vervolgens zelf een afspraak bij ons maken via telefoon 088 – 999 7777.
Voor een optimaal onderzoek is het wenselijk is dat er gedurende 6 weken geen inhalatiecorticosteroïden zijn gebruikt.

Locaties
Het onderzoek wordt uitgevoerd op SHO locaties in Almelo, Enschede, Hengelo, Nijmegen, Oldenzaal en Velp. Dit zijn locaties die voor het onderzoek geschikt zijn, volgens het advies van de CAHAG.

Heeft u vragen?
Stel ze gerust aan onze relatiemanagers. U kunt hen bereiken via telefoon 088 – 999 7777 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Nieuwsbrief SHO mei 2021 uitgave 38

Bloedafname zonder afspraak in de regio Arnhem-Nijmegen

Voor patiënten die het moeilijk vinden om een afspraak te maken voor bloedafname, openen wij een aantal locaties waar zij ook zonder afspraak terecht kunnen.

Het betreft de volgende locaties:

Vanaf 25 mei a.s.:

Arnhem, MC Malburgen: Huissensestraat 64A; maandag t/m vrijdag 13.30 – 15.30 uur

Nijmegen, SHO Nijmegen: Kamerlingh Onnesstraat 16; maandag t/m vrijdag 11.00 – 16.00 uur

Vanaf 31 mei a.s.:

Arnhem, GC Velperweg: Velperweg 71; maandag t/m vrijdag 13.30 – 15.30 uur

Velp, SHO de Beemd: Florijnweg 4; maandag t/m vrijdag 11.00 – 16.00 uur

Winssen, Ontmoetingscentrum de Paulus; Molenstraat 2; woensdag 9.30-10.00 uur


Uitnodiging webinars voor huisartsen en praktijkondersteuners

Nu SHO onderdeel is geworden van Unilabs Nederland kunnen we nóg meer kennis delen! We werken namelijk samen met professionals van Saltro, Medlon en Hudsonlab. Graag nodigen wij u uit voor de volgende webinars:

·   PrEP | 15 juni 20.00 - 21.30u

PrEP, Pre-expositie Profylaxe, is geschikt voor HIV-negatieve patiënten die een substantieel risico lopen op het oplopen van HIV. Huisartsen die kennis hebben genomen van de vigerende richtlijn kunnen zelf PrEP voorschrijven. Structurele begeleiding waarbij aandacht is voor counseling en labcontroles, is hierbij essentieel.

Dit webinar is specifiek voor huisartsen en psychiaters en zal gegeven worden door Arjen Stam, medisch microbioloog. Tijdens het webinar is er de mogelijkheid om live vragen te stellen. 

Het webinar wordt gehouden op dinsdag 15 juni om 20.00 uur. Deelname is gratis en inschrijven is mogelijk via

Aanmelden>>>

Doelgroep: Huisartsen
Details: Dinsdag 15 juni | 20:00 – 21:30u
Docent: Arjen Stam – Arts Medische Microbiologie
Accreditatie: 2 punten

·   Chronische nierschade | 7 juli 20.00 – 21.30 uur

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op de NHG-richtlijn rondom chronische nieraandoeningen.

Nierschade beschadigt het lichaam, vaak zonder dat het wordt opgemerkt. Mensen met chronische nierschade hebben aanvankelijk weinig klachten, maar ondertussen hebben zij een verhoogd risico op hart-en vaatziekten zoals hartfalen, een hartinfarct of een herseninfarct. Chronische nierschade is onomkeerbaar en komt veel voor: in Nederland hebben ongeveer 1,7 miljoen mensen chronische nierschade.

Er is een pre- en posttoets en tijdens het webinar is er de mogelijkheid om live vragen te stellen. Ook is er de mogelijkheid om voorafgaand aan het webinar vragen die bij u spelen door te sturen. Zo weet u zeker dat hiaten die u nog op dit vlak heeft, na het webinar zijn ingevuld!

Aanmelden>>>

Doelgroep: Huisartsen en praktijkondersteuners somatiek
Details: Woensdag 7 juli | 20:00 – 21:30u
Docenten: Tjin Njo – Arts Klinisch Chemie | Stephanie Wouthuis – Huisarts 
Accreditatie: 2 punten


Spirometrie nog niet hervat

SHO volgt het standpunt van de CAHAG omtrent het uitvoeren van spirometrie. Dit betekent dat wij dit onderzoek nog niet hebben hervat. Wij hopen dat we het snel weer kunnen opstarten en informeren u zodra wij de spirometrie weer gaan uitvoeren.

Voor meer informatie: https://www.cahag.nl/nieuws/standpunt-spirometrie-en-hercertificatie-caspir-04-mei-2021


Wijziging in rapportage van beslisgrenzen bij Orale Glucosetolerantietest (OGTT)

Per 01 juni 2021 zal bij de nuchtere OGTT glucose waarde en de glucose waarde 2 uur na belasting in de uitslag gerefereerd worden naar de beslisgrenzen zoals vastgesteld door de NVOG (in: NVOG richtlijn diabetes mellitus en zwangerschap, versie 3.0, 2018). Er is niets gewijzigd aan de belastingtest zelf. Regionaal bepaalde beslisgrenzen kunnen hiervan afwijken.